School op zondag? Ja school op zondag!!
Hoi allen,
Dit is even vreemd voor mij (Veerle) omdat ik op evie's sitezit. Maar iedereen is zo benieuwd hoe het allemaal gaat , en dan vooral hoe school is. Evie heeft op dit moment problemen met haar laptop, die maakt geen verbinding met internet. Af en toe gaat ze bij een van haar huisgenoten op internet en typt ze snel een mail naar ons. Deze zet ik nu dan ook online...
ik zou even vertellen over de school:
gister was mijn eerste dag, we beginnen elke dag om 8 uur en om 12 uur zijn we alweer klaar.
Er zitten 18 leerlingen in mijn klas uit 13 verschillende landen: mexico, engeland, frankrijk, india, rusland, colombia, nieuw guinea, denemarken, amerika....
het zijn allemaal super aardige mensen! de leeftijden verschillen wel enorm, een iemand heeft al een zoon van 4 jaar en een iemand is 35, terwijl er ook mensen van 19, 20 in mijn klas zitten. Tot nu toe hebben we 2 leraressen gehad, beide hardstikke aardig en ze kunnen engels! In totaal hebben we 4 onderwerpen en 3 leraren, allemaal vrij jonge vrouwen.
gister hebben we niet zo heel veel meer gedaan dan ni hao en zai jian :p maar vandaag zijn we echt begonnen! wow! ik kan nu al 15 karakters schrijven! :D
het is echt heel leuk! ook wel lastig af en toe met de tonen... de eerste weken houden we ons vooral daarmee bezig. We moeten heel vaak in tweetallen voor de klas komen om een dialoogje te doen of iets voor te zeggen. Vandaag moesten we al een stuk of 10 karakters kunnen herkennen. Na school ga ben ik dus vooral bezig met studeren, je wil natuurlijk niet voor gek staan voor de hele klas!
we zitten telkens met 5 meiden vooraan in de klas, met hen kan ik dus ook het best opschieten, vooral met het deense meisje! vandaag zijn we na school met een groepje uit de klas en vrienden van het deense meisje gaan lunchen, dat was heel gezellig!
donderdag en vrijdag hebben we vrij vanwege een nationaal feest. ik weet nog niet wat ik dan ga doen.. misschien iets met mijn klasgenoten ondernemen..
8 uur elke ochtend.. pff wat vroeg! maar gelukkig is het leuk genoeg om ervoor op te staan!
er zitten 2 rare mensen in mijn klas... ze zuchten telkens en lijken totaal niet te begrijpen wat we aan het doen zijn, heel ongeinteresseerd...
verder is er een groepje mensen uit engeland waarmee ik nog niet heb gesproken omdat ze zo gesloten zijn, jammer!
het is kei leuk, maar het gaat wel enorm snel! ik ben blij dat ik al wat dingen wist. het tellen enzo en een aantal zinnetjes.
Als het zo door gaat dan kan ik na een half jaar best wel wat chinees denk ik!
in november hebben we een test, dan kijken ze hoeveel je weet en de uitslagen van de test nemen ze ook mee in de uiteindelijk toets aan het eind van het semester, spannend!
ik heb wel respect voor de leraren, ze moeten zoveel geduld hebben! telkens zeggen wij dingen weer fout of op een verkeerde manier en ze blijven met je oefenen totdat je het goed zegt!
mijn computer werkt nog steeds niet, ik denk dat het iets heel simpels is, maar helaas is het nogal lastog uit te leggen. We zijn vandaag naar een winkel geweest, maar die wilden ons niet helpen omdat we de computer niet daar hebben gekocht.. morgen gaan dabba anna en ik naar een of andere grote computermarkt en proberen we het daar nog eens.
Waarschijnlijk is er alleen iets mis met de settings van mijn browser, ik kan nergens internet krijgen, ook niet in een cafe met gratis wifi...
achja, alles komt vast wel weer goed...
ik heb alweer zin in de les van morgen!
nu ga ik even eten, ik probeer zo snel mogelijk weer een nieuwe update te versturen!
ik mis jullie enorm!
love you!!
ni hao
hai eef,
vandaag je gevraagde artikelen opgestuurd, kan 2 weken duren.
ik hoop dat het aankomt, heb het adres gevraagd op te schrijven aan de chinees tegenover het postkantoor.
zij schrijft beter die chinese karakters dan dat ik dat zou kunnen.
laat je laptop snel maken
kus mama
Ha die Eef het valt wel tegen met al die electronica die kwijt raakt of kapot kan gaan in dat verre land maar ik ben er zeker van dat dat ook wel weer goed komt.
Die koffie op zondag bij je moeder is op niets uitgelopen dus ben ik maandag maar weer terug gegaan en ik moest natuurlijk ook het prachtige gipswerk van je zus bekijken. Hier gaat alles zijn gangetje, ik ben snip verkouden en nu is Luc aan de beurt. Ik kan je gelukkig niet besmetten via de mail.
Begrijp ik het nu goed, moet je 7 dagen per week naar school of heb je op andere dagen vrij. Ik vind dat ze dat hier in Holland ook maar in moeten invoeren. (iedereen kan dit lezen dus ik zal wel vreselijk commentaar hierop krijgen) Ik heb hier verder geen hot news dus ik ga nog even snotteren en dan maar weer naar bed. Geniet ervan en hopelijk kun je dit bericht weer snel lezen.
Groet en kus, Ans
Hallo Evie, steeds zat ik te kijken of je al een nieuw bericht verzonden had maar nu weet ik hoe dat komt dat het langer duurde. Hopelijk is het euvel snel verholpen en kun je weer volop schrijven. Zoals je zelf zegt: alles komt goed.
Fijn dat je het leuk vindt op school, lijkt mij ontzettend moeilijk al dat chinees. Knap hoor.
Hier gaat alles weer z,n gangetje, en Reinie komt netjes elk weekend naar huis. Heeft ook weinig college, ze moet veel zelfstudie doen. Ze vindt het keileuk in Maastricht en is nu bij een studentenvereniging, dat betekent ook uitgaan tot nachtelijke uurtjes.
a.s. vrijdag gaan we naar de trouwerij van Hans. De oudste zoon van onze Rens. Ik ben de peettante en Reinie is het petekind. Daarom de hele dag feest.
Annette gaat maar weer eens reizen naar haar vriendin in Malaga. Het duurt nog zolang voordat ze naar Parijs kan voor stage, ze heeft er super veel zin in.
Zo nu moet ik nog even nieuwe kleren kopen voor de bruiloft, want het is hier wel al herfst en de noten vallen al van de boom.
Heel veel succes met je studie en tot schrijfs, liefs Truce uit Meerlo.
heej evie
zo te lezen gaat het allemaal goed met jou. ik vind het leuk om je berichten te lezen zo lezen wij ook weer wat je daar allemaal mee maakt. ik vind het echt super knap dat je al vriendinnen hebt gemaakt en al een huisje hebt gevonden en ook al een paar chinese woorden kent. ik zou het je niet na doen. nou ik hoop dat we snel weer een leuk verhaal te lezen krijgen en dat het verder helemaal goed komt met je laptop.
veel liefs en spreken elkaar wel weer. su6 op school. groetjes Marieke Sanders en de rest van de familie
Hee eefke,
Heb jij weer hoor, kun je me nog niet alle details overbrengen op msn:P
komt vast wel weer goed, we hebben alleen nog maar ervaringen met een Evie die alles weer oplost!
Heel veel plezier deze week, we gaan er maar vanuit dat je volgende week weer gewoon kan internetten!
liefs en een knuffel!